top of page

RECLAMA LA DEVOLUCIÓ DELS IMPOSTOS PAGATS A L'IRPF PER LA PRESTACIÓ DE MATERNITAT, ÉS EL TEU DRE


Antecedents


Recentment s’ha dictat una sentència al Tribunal Superior de Justícia de Madrid de que declara exempta de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) la prestació de maternitat.

El nombre de persones afectades pot estar entre 1 i 2 milions depenent de les fonts d’informació.


L’argument és clar, la prestació per maternitat és un ajut, no una renda computable per pagar impostos, i per tant la quantitat percebuda està exempta de pagament.


L’Agència Tributària AEAT, no hi està d’acord i encara resta un temps per a què els Tribunals Superiors reiterin les seves sentències i acabin fixant el criteri definitiu. Però si ens esperem a aquesta resolució moltes possibles reclamacions ja hauran prescrit i perdrem les possibilitats de reclamar. L’AEAT ja ha indicat que no procedirà a retornar aquests diners d’ofici o per voluntat pròpia.


Quines persones es troben afectades?

Estan afectades principalment les mares que han gaudit de les 16 setmanes de prestació de maternitat, excepte si les han compartit parcialment amb els pares, llavors ells també podrien reclamar.


Quants diners em poden retornar?

El resultat de la reclamació varia en funció de les rendes de cada persona, doncs el que es fa tècnicament és extreure els rendiments de la prestació de maternitat i tornar a calcular la base i els tipus impositius com si no s’haguessin cobrat, per tant a menys renda obligada a tributar i a igual retenció, correspon realitzar una major devolució. En el cas de Madrid s’han de retornar a la mare contribuent la quantitat de 3.135 Euros, amb una prestació per maternitat de 11.679 Euros.


I si la renda no va sortir a retornar, sinó a pagar?

Doncs de la mateixa manera, el recàlcul determinarà que s’ha de retornar a la persona contribuent una quantitat i els seus interessos.


És segur que cobraré?

No es pot garantir com acabarà aquesta situació, però la lectura de la Llei de l’IRPF en la interpretació que ha fet el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, fan preveure una alta probabilitat de guanyar, i de que ens hagin de tornar les quantitats reclamades més els interessos. En la majoria dels casos, el cost de la reclamació és molt poc important en relació a la quantitat que es pot acabar obtenint.


Què s’ha de fer?

El procediment exigeix interposava una primera reclamació davant de l’Agència Tributària, sol·licitant la revisió de l’autoliquidació presentada; l’AEAT respondrà negativament; en aquest moment cal fer un primer recurs contra la primera resolució; i més tard davant del Tribunal Econòmic administratiu. Quan aquest Tribunal, que és un òrgan administratiu, hagi dictat la seva resolució ja tindrem una posició clara i definitiva per part dels Tribunals Superiors que ens permetran cobrar o no les quantitats reclamades amb majors garanties d'èxit.



Si tens intererés en que analitzem el teu cas, sense cap compromís, pots posar-te en contacte a jpmg.advocats@outlook.com, als telèfons 930180182 o 694443353, o a www.estudiolegal.com, amb la informació de la teva declaració de la renda i de la quantitat que vas percebre en concepte de prestació de maternitat podrem donar-te una aproximació a la quantitat a retornar i assessorar-te i acompanyar-te en len el procés de la reclamació. Reclamem els nostres drets!!!.


Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page